Hur väljer jag rätt solskydd?

Alla solskydd fyller en eller flera viktiga funktioner i ditt hem eller på ditt kontor.
Vi har både invända och utvändiga lösningar.

Vad behöver du?

Börja med att fundera över vad just du behöver och vad som är viktigt för dig. Vi guidar dig i vilket skydd som skulle passa just dig.

Viktiga frågor om solskydd

Vi har sammanställt flera frågor om solskydd för att hjälpa dig att hitta rätt.

Vill du ha solskydd för att skapa skugga på din uteplats?

Se gärna hela vårt utbud av våra olika terrassmarkiser. En terrassmarkis är ett perfekt utvändigt solskydd för terrassen.

Vill du mörklägga ditt sovrum eller din hemmabio?

Ta gärna en titt på vårt invändiga solskydd Duette.  Det är en perfekt kombination av solskydd och gardin.

Vill du ta ner värmen inomhus?

Se gärna hela vårt utbud av våra olika fönstermarkiser.

Alla invändiga produkter fyller också den uppgiften. Däremot är det mest effektivt att hindra solens varma strålar på utsidan av fönstret, istället för från insidan.

Sparar man energi med hjälp av solskydd?

Alla solskydd är en potentiell energibesparare.

Duette är en dubbelverkande produkt som både håller värmen ute på sommaren och behåller värmen inne på vintern. Det finns flera undersökningar som visar att värmeförlusten då kan minska med upp till 40%.

För att minska användandet av AC under årets varma perioder så är det mest effektivt att använda sig av ett utvändigt skydd. Vi rekommenderar då en fönstermarkislösning med sol- och vindautomatik.

Vill du ta bort bländning och reflektioner på din datorskärm eller tv:n?

Ta en titt på våra invändiga skydd som rullgardin/plissé/lamellgardin eller Duette. Även terrassmarkiser och fönstermarkiser fyller den här funktionen, men dock till en högre kostnad.

Vill du ha en reklambärare till din butik eller restaurant?

Alla terrassmarkiser och fönstermarkiser går att beställa med tryck. Begär offert av oss!

Vad menas med invändiga solskydd?

Invändiga solskydd omfattar många olika sorters lösningar. Det är alltifrån mörkläggande till genomsiktliga gardiner med möjlighet till anpassning för olika typer av fönster. Hos E-markis hittar du bland annat rullgardiner, effektgardiner, plisségardiner, duettgardiner och lamellgardiner. Klicka här för vårt sortiment av invändiga solskydd.

Vad menas med utvändiga solskydd?

Utvändiga solskydd är precis som det låter. Det innefattar både terrassmarkiser och fönstermarkiser. Det är solskydd som kan pryda ditt hem, din uteplats eller annat utvändigt område och samtidigt skydda mot solen.

Solskydd markis

Brett sortiment av olika solskydd hos E-markis

Vi har ett brett sortiment av olika solskydd som markiser och gardiner i hög kvalitet som kan anpassas helt efter era behov. Du kan välja bredd, utfall, höjd och färg på duken samt en rad andra egenskaper och tillbehör. E-markis levererar solskydden med tillbehör direkt hem till din dörr och med hjälp av våra monteringsanvisningar så blir det enkelt att själv montera upp markisen eller gardinen. Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar kring våra produkter. Vi hjälper dig gärna att välja rätt solskydd.