Markiser som solskydd

Här på E-markis har vi ett brett sortiment av solskydd och markiser i hög kvalitet. Du hittar både utvändiga och invändiga markiser och dessutom får du både tips och råd så du kan göra ett så bra val som möjligt. Vi erbjuder snabb leverans och levererar markisen med tillbehör direkt hem till din dörr. Med hjälp av våra monteringsanvisningar så blir det enkelt att själv montera upp markiserna.

Utvändiga markiser till huset

Våra utvändiga markiser är terrassmarkiser och fönstermarkiser. De passar utmärkt för att pryda ditt hem, din uteplats eller något annat utvändigt område. Alla våra utvändiga markiser anpassas efter din beställning där du kan välja bredd, utfall, höjd och färg på duken samt en rad andra egenskaper och tillbehör.

Olika Markiser

Terrassmarkis

Hitta en ny markis för terassen! Hos oss hittar du enkelt rätt markis till din terass, altan eller uteplats. Vi har flera olika modeller för dig att välja mellan och de kan dessutom snyggt matchas med liknande markiser till dina fönster. Vi har markiser för både små och stora terasser och uteplatser. Här finns även lite mer exklusiva och moderna markiser samt dubbelmarkiser. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller behöver lite råd och tips innan du beställer.

Klicka här för terassmarkiser

Fönstermarkis

En fönstermarkis lyfter husets utseende och ger ett behagligare inomhusklimat. Vi erbjuder flera olika modeller av fönstermarkiser som du kan välja mellan. De kan dessutom snyggt matchas med liknande markiser för terassen. Här finns den klassiska och storsäljande fönstermarkisen Tage som är anpassat för det nordiska klimatet. Vi har den smidiga och stabila vertikalmarkisen Olle som kan liknas vid en rullgardin med styrskenor. Sen hittar du markisen Otto som med sin moderna design passar det trendiga huset. Som vanligt finns det inga kompromisser när det kommer till kvaliteten på detaljer och funktion.

Klicka här för fönstermarkiser

Markis för terassen

Anpassa markiserna efter dina behov

Du kan anpassa markiser helt enligt dina egna behov och önskemål. Välj en markisduk som matchar huset och dess omgivningar och bestäm själv vilken bredd och höjd du vill ha. Tänk på att säkerställa så att fönstret eller terrassen skyddas från solljus. Det finns även andra val du kan göra för att anpassa markiserna ytterligare. Vi har dessutom flera smarta tillbehör för att göra användningen av din markis så smidig som möjligt.

Hur mäter man sin markis?

Här har vi samlat våra bästa tips för att mäta inför din nya markis!

Markiser för fönster

Markis till fönster

Markis till fönster skall vara cirka 20-30 cm bredare än själva fönstret för att slippa soljus från sidan. Titta på vad du har för foder runt fönstret och anpassa måttet efter det. Säkerställ också att det inte finns något fönster eller droppbleck i vägen. Bestäm sen på vilken sida du vill ha motorn eller banduppdraget. Tänk på att väven är sju cm smalare än totalmåttet på en markis med motor och 12 cm smalare på en markis med banduppdrag.

Utfallet bestäms av fönstrets höjd. Är fönstret 120 högt väljer man 60 cm utfall, om fönstret är 140 cm högt, välj 70 cm utfall. Observera att du alltid bör välja en längre arm vid mellanmått. Detta för att markisen skall täcka hela fönstret vid helt nedfällt läge. Det mått du anger vid beställning är dess totala mått.

Markis till terrass

Mät den del av terassen eller uteplatsen som du vill täcka med markisen. Tänk på att utfallet blir kortare i verkligheten då det alltid skall vara en lutning på markisen. Se till så att det finns god möjlighet till infästning i väggen eftersom det kan bli stora belastningar när det blåset och regnar.

Zipscreen och screen

Mät den del du vill solskydda, lämpligtvis fönstrets foder, och säkerställ att det inte finns något i vägen såsom bleck eller ventiler. I sådana fall måste man använda sig av distanser som går att få i önskad längd. Behöver du tips och råd så är det bara att kontakta oss.

Läs mer om terrassmarkiser och pergola här

 

Invändiga solskydd

Vårt sortiment av invändiga solskydd och markiser omfattar flera olika lösningar. Vi har alltifrån mörkläggande gardiner till genomsiktliga solskydd med möjlighet till anpassning av alla typer av fönster och de olika manövreringsalternativen är många.