Markiser

Vi satsar på ett stort sortiment av solskydd i hög kvalitet som utvändiga och invändiga markiser. Dessutom ger vi dig tips och råd för att du ska göra ett så korrekt val som möjligt för dina behov. Vi levererar markisen och tillbehör direkt hem till din dörr.

Utvändiga solskydd & markiser

Våra utvändiga solskydd innefattar både terrassmarkiser och fönstermarkiser. De kan pryda ditt hem, din uteplats eller annat utvändigt område. Alla våra utvändiga solskydd anpassas efter din beställning. Du kan välja bredd, utfall, höjd och färg på duken och en rad andra egenskaper och tillbehör. Ska du beställa flera markiser samtidigt, ställ in rätt inställningar för din första markis, lägg den i varukorgen och påbörja beställningen av nästa. När du är klar väljer du att gå vidare till kassan och betala för hela din order.

Olika Markiser

Terrassmarkis

Hitta din nya terrassmarkis hos oss! Vi erbjuder flera olika modeller för dig att välja mellan och kan snyggt matchas med liknande fönstermarkis i samma duk du valt för terassen. Du hittar enkelt rätt markis till din uteplats eller till ett annat utvändigt område. Välkommen att fråga oss om du vill ha råd och tips!

Fönstermarkis

Vi erbjuder flera olika modeller av fönstermarkiser som du kan välja mellan och de kan snyggt matchas med liknande markiser för terassen. Du hittar enkelt rätt solskydd till ditt hus och dina fönster hos oss. Du är hjärtligt välkommen att fråga oss om du har några frågor eller funderingar.

Markis för terassen

Anpassa markiserna efter dina behov

Välj en duk som matchar omgivningen och huset samt ange bredd och höjd för att säkerställa att fönstret skyddas från solljus. Det finns även andra val du kan göra för att anpassa markiserna ytterligare. Dessutom erbjuder vi smarta tillbehör för att göra användningen av din markis så smidig som möjligt.

Hur mäter man sin markis?

Här har vi samlat våra bästa tips för att mäta inför din nya markis!

Markiser för fönster

Markis till fönster

Markis till fönster skall vara ungefär 20-30 cm bredare än fönstret för att slippa ljusinsläpp från sidan. Titta på vad du har för foder runt fönstret och anpassa måttet efter det. Säkerställ också att det inte finns något fönster eller droppbleck i vägen. Bestäm på vilken sida du vill ha motorn eller banduppdraget, utifrån sett. Skall man ha invändigt banduppdrag ser man det inifrån. Tänk på att väven är 7 cm smalare än totalmåttet på markisen när man har en motoriserad fönstermarkis, 12 cm smalare på en bandreglerad.

Utfallet bestäms av fönstrets höjd. Är fönstret 120 högt väljer man 60 cm utfall, om fönstret är 140 cm högt, välj 70 cm utfall. Observera att du alltid bör välja en längre arm vid mellanmått (130 cm högt, välj 70 cm armar). Detta för att markisen skall täcka hela fönstret vid helt nedfällt läge. Det mått du anger vid beställning är dess totala mått.

Markis till terrass

Mät den del av altanen eller ytan som du vill täcka. Tänk på att utfallet blir kortare i verkligheten då det alltid skall vara en lutning på markisen. Säkerställ att det finns god möjlighet till infästning i väggen då det kan bli stora belastningar vid vind eller regn.

Zipscreen och screen

Mät den del du vill solskydda, lämpligtvis fönstrets foder, och säkerställ att det inte finns något i vägen såsom bleck eller ventiler. I sådana fall måste man använda sig av distanser som går att få i önskad längd.