Köpvillkor

Orderbekräftelse

När du lagt din beställning får du en orderbekräftelse via mail. Det är viktigt att du mycket noggrant går igenom din beställning och kontrollerar att allt är rätt och riktigt. Vi lägger en tillverkningsorder till fabriken inom 24 timmar.

Betalning

  • Alla betalningar till E-markis sker via Klarna
  • Alla priser på hemsidan är inklusive moms
  • Alla leveranser sker fraktfritt
  • Expeditionsavgift: 495 sek per order

Företagsuppgifter

Leverans

Din order levereras från fabrik ca 10 arbetsdagar efter ordern lagts där inget annat anges. En leveransbekräftelse mailas till dig med information om leveransen. Alla produkter genomgår en noggrann kontroll innan de packas in och skickas till dig.

Vid önskemål om leverans till skärgårdsö levererar vi till närmsta kajplats på fastlandet där kund får ta emot leveransen och sedan själv ombesörja för vidare transport till ön.

Du skall vid leveransen noga syna kartongerna tillsammans med chauffören och kontrollera att dessa är oskadade samt att antalet kolli överensstämmer med fraktsedeln. Om några synliga skador upptäcks måste du göra en anmärkning på kvittensdelen som chauffören får med sig samt omgående anmäla skadan till oss. Observera att om skadan/avsaknaden inte är anmäld på fraktsedeln till chauffören anses den ej giltig.

Som kund skall du öppna förpackningarna inom 5 dagar för att kontrollera varan. Eventuella fel eller skador som upptäcks måste anmälas till oss senast 5 dagar från leverans.

Vi levererar de varor du beställt fraktfritt direkt till dig inom Sverige oavsett om du köper en fönstermarkis eller flera stora terrassmarkiser. Vägen till lossningsplatsen måste vara farbar för en lång lastbil.

Markiserna levereras till din adress i gatuplan på körbar väg. Chauffören kan behöva hjälp av mottagaren att lyfta/bära tunga varor.

Du kommer att bli kontaktad/aviserad inför leverans. Det är viktigt att någon är anträffbar på det telefonnummer samt mailadress som du uppger i din beställning. Det är kundens ansvar att vara på plats för att ta emot leveransen. Leverans sker under normal arbetstid måndag till fredag. Ibland kan leveransförseningar uppstå. Det kan röra omständigheter utom vår kontroll eller i vissa fall som en konsekvens av mycket högt tryck under högsäsong. Efter tillverkning tillkommer ca 5 arbetsdagar i frakttid.

Retur & Ångerrätt

Då vi erbjuder måttillverkade produkter lämnar vi ingen retur eller ångerrätt på beställda varor. Enligt distansavtalslagen (2005:59) och avtal utanför affärslokal gäller inte ångerrätt (5 paragrafen) om avtal avser ”en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål”. Exempel på sådana varor är måttbeställda markiser, rullgardiner, plisségardiner etc. som tillverkas efter beställning.

När du godkänner våra köpvillkor vid beställning samtycker du till att vi påbörjar tillverkningen av din order. Detta betyder att du som kund inte har någon ångerrätt från den stund du lagt din beställning.

Varor som inte hämtas ut eller leveranser som inte tas emot räknas inte som nyttjande av ångerrätt och kommer att debiteras dig som kund. Vi debiterar dessutom dig som kund de faktiska kostnader som uppstår i samband med returfrakt, lagerhyra och hanteringskostnader.

E-markis står inte för någon kompensation för eventuella kostnader som uppstår i samband med detta.